Skrevet av: Steffen Ødegård

KLP Eiendom har inngått avtale med NCC som skal bygge Teknostallen i Trondheim. Det 47 250 kvadratmeter store kontorbygget er planlagt ferdigstilt i september 2025.

Kontrakten har en verdi på ca 900 MNOK og NCC starter opp byggearbeidene umiddelbart. En samspillsfase er nettopp avsluttet og sammen med arktitektselskapet PIR II, har KLP og NCC jobbet frem et konsept og løsninger for fremtidens leietakere.

-Vår ambisjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen. Det gleder oss stort at vi nå setter i gang rett på nyåret og at vi sammen med NCC og PIR II skal bygge Trondheims mest moderne og fleksible kontorbygg. Vi er en langsiktig eiendomsbesitter, og derfor er dette prosjektet både viktig og riktig, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal.

DRS_6117

-Vi er svært godt fornøyd med hvordan vi sammen med KLP Eiendom og samarbeidspartnere har jobbet i samspill i nærmere ti måneder. Samspillsteamet har funnet frem til løsninger som vil skape et fremtidsrettet kontorbygg og skape gode arbeidsplasser og arenaer hvor folk kan møtes og samhandle. Vi ser frem til å sette i gang med byggefasen og å bygge et av Norges mest spennende og fremtidsrettede kontorbygg, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

-Dette er et enestående prosjekt og uten sidestykke i Trondheim. Her blir det bygget åpne moderne lokaler med fantastiske fellesarealer. Vi skal blant annet ha en enorm innendørs tropisk hage og Norges flotteste takterrasse. Teknostallen er det hittil største bygget vi i KLP Trondheim har bygget noen gang og jeg ser fram til å starte opp med byggearbeidene over nyttår, sier prosjektleder Lasse Volden i KLP Eiendom.

DRS_6109

Well Platinum
Teknostallen skal seifiseres til WELL – Platinum som er det høyeste nivået. Well-sertifiseringer har som mål å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteter som påvirker helse og velvære for de som bruker bygget. Teknostallen blir ett av de første kontorbyggene i Norge som sertifiseres til Well-Platinum. I tillegg sertifiseres bygget til BREEAM Excellent.

Energi og miljø
NCC skal tilrettelegge for ombruk av bygningsmaterialer fra eksisterende bygningsmasse. Bygningen skal være energiklasse A og det er medtatt lavkarbonklasse A på betong.

I utviklingsfasen har det blitt lagt stor vekt på å skape fleksibilitet for fremtidige leietakere og bærekraftige løsninger har vært avgjørende for valg av materialer og byggemetoder. På en god måte skal Teknostallen knytte sammen de øvrige byggene, samt ute- og rekreasjonsområdene, som vil understøtte og forsterke byggene som allerede finnes i området. Et av grepene har vært å velge et ekstrovert arkitektkonsept, som vil gi mer til området enn bare et kontorbygg. På taket vil det for eksempel bli anlagt område for urbant landbruk og rekreasjonsområde med blant annet løpebane.

DRS_6180

-Vi har hatt mange gode prosjekter med KLP de siste 10 årene og vi gleder oss til å gjennomføre nok et godt prosjekt med en fremoverlent byggherre. Prosjektet i seg selv er spektakulært, men det er også spennende å jobbe med en eiendomsaktør, som har tydelig fokus på bærekraft og samfunnsansvar. Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt i samspillet og gjort dette mulig, sier distriktsleder i NCC Building, Lars Petter Gamlem.

Ruth Hege Havdal sier at de også har veldig fokus på at byggeprosessen ikke skal gå utover de eksisterende leietakerne og naboene i området.

 

Vil du lese mer om Teknostallen? Ta en titt på byggets prosjektside! 


Illustrasjoner: PIR II/NCC

MicrosoftTeams-image.png
MicrosoftTeams-image (1).png
BT5 Teknobyen (7).jpg
BT5 Teknobyen (6).jpg
BT5 Teknobyen (12).jpg