BREEAM Outstanding

Gjenbruk, bærekraft og kunst har stått i fokus for rehabilitering og ombygging av MAX-bygget. Den opprinnelige bærekonstruksjonen til bygget er bevart, samtidig som lokalene fremstår som nye – både inne og ute.

På denne måten har vi har tatt med oss byggets historie inn i nåtiden. Vi har tatt vare på det beste av det gamle, og tilført det beste av det nye.

Resultatet er et miljøvennlig bygg med moderne uttrykk som produserer egen strøm. Det har butikksenter i første etasje og moderne kontorlokaler oppover i etasjene, samt spennende uterom med uteservering.

Bygget har gjennom rehabiliteringen fått BREEM-klassifiseringen «Outstanding», den beste anerkjennelsen på god bærekraft. Spor av byggets historie vises i interiøret, samtidig som kunst i samspill med det grønne gir bygget et særegent, moderne uttrykk. Fasaden dekkes av lammeller som på kveldstid vil være opplyst og variere i farger.

MAX-bygget er lokalisert inntil E6, langs hovedfartsveien inn mot Trondheim, nært Lerkendal, Sintef-miljøet og NTNU. I byggets underetasje er det parkering for alle trafikanter: Det er parkeringsplasser for biler og sykler, og ladestasjoner for el-biler og el-sykler. Det er også tørkerom og garderober nær sykkelparkeringen, slik at det skal være enkelt å sykle til jobb.

MAX-1.jpg
DSCF5289.jpg
MAX-2.jpg