Beliggenhet

Med sin nære beliggenhet til Karl Johans gate, Tinghuset og Regjeringskvaltelet ligger eiendommen meget attraktivt og sentralt til, midt i Oslo sentrum. Det er en passasje midt i eiendommen, fra Akersgata ned mot Pilestredet, med forretningslokaler på bakkeplan. Det er gangavstand fra eiendommen til flertallet av kollektivtilbudene i Oslo, inkludert Oslo Sentralstasjon.

Eiendommen

Akersgaten 47 utgjør den eldste delen av eiendommen, og ble oppført i 1891. Den har senere blitt renovert på ulike tidspunkt, senest i 2009. I dag står Akersgaten 47 oppført på Byantikvarens Gule liste. Akersgaten 49 ble oppført i 1953 og Pilestredet 8 ble oppført i 1994.

Eiendommen er i dag utleid til flere ulike leietaker, blant annet Cappelen Damm, som har sitt hovedkontor her, i tillegg til at de driver bokhandel og kafè.

Adkomst

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til T-banestasjonen Stortinget, der alle T-banelinjer passerer. Neste stopp etter Stortinget er Oslo sentralstasjon, som også er tilgjengelig innenfor gangavstand. På Oslo S finner man flytoget, fjern- og nærtog, buss, trikk og T-bane. Flere busser og trikker stopper dessuten rett utenfor eiendommens hovedinngang. Ellers er det enkel adkomst med bil fra Ring 1, og kun et par minutters gange fra sentrum P-hus.

Kontaktperson

Tonje Holm-Fischer

Eiendomsforvalter

Tlf: 905 11 446

Send e-post