Et nyoppusset showroom i Ibsenkvartalet skal vise leietakere hvordan enkle grep som behandling av overflater, møbler og materialvalg kan endre uttrykket i et kontorlokale. Målet er mer bærekraftig utleie.

Årlig gjennomfører KLP Eiendom omtrent 40 unike leietakertilpasninger. For de fire siste årene tilsvarer dette totalt prosjekter for over en milliard kroner. 

– På grunn av endrede behov som følge av nye planløsninger og økt personbelastning resulterer slike prosjekter som oftest i totalrenovering. Dette er både svært tids- og kostnadskrevende og medfører dessuten store klimagassutslipp, sier rådgiver bærekraft i KLP Eiendom, Ingvild Mysen. 

Workshops og idéutvikling

Til nå har ikke klimagassutslippene i forbindelse med disse leietakertilpasningene blitt kartlagt, og dette var noe av tanken bak ideen om å jobbe for mer bærekraftig utleie i KLP Eiendom. En arbeidsgruppe bestående av et tverrfaglig team fra KLP fikk klarsignal til å jobbe videre med ideen og finne frem til mulige løsninger, og det har vært gjennomført flere workshops. 

– Vi har også fått hjelp av eksterne ressurser til å lære å tenke nytt og mer innovativt, og siden innovasjonssprinten vår i september, som vi kalte prosjektet, har vi jobbet aktivt med å videreutvikle ideen, sier hun. 

Et bærekraftig kontorlokale

Gruppen har nå passert målstreken, og resultatet er blant annet blitt et showroom i KLPs eiendom i Ibsenkvartalet. Fra tidligere har kontorlokalet ligget ute på Finn i mange måneder uten at det er blitt inngått en avtale. 

­– Lokalet er blitt markedsført som bærekraftig og innflytningsklart, men arealet så litt kjedelig ut. Vi ville vise hvor lite som skulle til for å endre dette inntrykket, sier hun. 

Veggene ble sparklet og malt, gulvteppet byttet ut med et teppe fra entreprenøren sitt restlager, og man har fått inn noen nye og noen brukte møbler. På veggen henger et maleri arbeidsgruppen har fått låne av KLPs kunstkomité. Dette er enkle og rimelige grep som har endret lokalet fra å være litt trist og utdatert til å bli moderne og friskt. 

Mange vil starte med blanke ark

– Med showroomet ønsker vi å vise hvor fint et lokale kan bli med kun enkel oppussing. Veldig ofte ønsker leietakere å rive ned alt av himlinger, vegger og gulv og starte med blanke ark når de leier et lokale, sier hun. 

Det til tross for at det kan være et like godt alternativ å ta utgangspunkt i det som allerede er i lokalet. 

– Målet vårt er å legge flere føringer for planløsning og materialvalg. På denne måten kan den kunnskapen vi sitter på om pris, kvalitet og klimagassutslipp være en del av beslutningsgrunnlaget til mulige leietakere, legger utleiemegler Ida Grønli Gran til. Hun har sittet i arbeidsgruppen sammen Ingvild. 

Visualiserer med miljøkalkulator

I tillegg til showroom har gruppen utviklet en CO2-kalkulator. Denne beregner og synliggjør hvor mye CO2 KLP Eiendom og leietakeren kan spare ved å kun gjennomføre enkle grep som overflatebehandling i det aktuelle lokalet. På denne måten får også kundene se konkrete tall på hvilken miljøpåvirkning en eventuell totalrenovering kan ha. 

– Bærekraft har de siste årene fått større betydning for våre leietakere, og jeg håper at denne kalkulatoren vil gi aktuelle leietakere og oss i KLP Eiendom et tydeligere bilde av miljøfotavtrykket for våre utleieobjekter både før og etter leietakerprosjekter, sier Ingvild. 

Lavere utslipp og bedre lønnsomhet

Ønsket til gruppen er at potensielle leietakere også vil se at dette er en mer effektiv og lønnsom måte å leie kontorlokaler. 

Med økte materialkostnader den siste tiden er det også blitt betydelig dyrere å gjennomføre større leietakertilpasninger. Det vil derfor være lønnsomt både for KLP Eiendom og leietaker med slike prosjekter. 

Prosjektgruppen mener prosjekter som dette gjør det mulig for KLP Eiendom å påvirke markedet i en mer bærekraftig retning. Spesielt innen materialutslipp, som markedet ikke tidligere har hatt så mye fokus på. 

– Beregninger fra prosjektet viser at man sparer omtrent 83 prosent av klimagassutslippene ved en enkel oppgradering sammenlignet med full oppussing, avslutter hun. 

Her kan du se Finn-annonsen!

 

Kontakt gjerne vår Utleiemegler Ida Grønli-Gran dersom du er interessert eller har spørsmål:

Mobil: 473 31 502

Eller send en mail her

 

BAB01640.jpg

 

BAB01626 (1).jpg
Billige, sentrale, gode og miljøvennlige lokaler

 

BAB01665.jpg
Vi hjelper dere med å velge en enkel oppussing som skaper en stilig og moderne arbeidsplass hvor folk trives

 

BAB01795.jpg
På det meste kan dere spare over 40% i årlig leie!

 

Ibsenkvartalet.jpg
Ibsenkvartalet, C.J. Hambros plass 2, har en flott og sentral beliggenhet ved siden av Oslo Tinghus

 

pris.jpg
Priseksempel