Skrevet av: Elisabeth Selvik Hjelle|08.04.21

KLP Eiendom overtar som planlagt kontorbygget Emil Christian Hansen House i Carlsberg Byen i København den 08. april

Det er nå litt over 2 år siden KLP Eiendom inngikk en avtale med utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S om kjøp av det 20.000 kvm store kontorbygget til en kjøpesum på 707 millioner danske kroner. Prosjektet er ferdigstilt i henhold til tidsplanen, og byggets eneste leietaker Visma har allerede flyttet inn i de nye arealene.

Eiendommen som er dimensjonert for cirka 1.100 kontorplasser, ligger sentralt plassert i Carlsberg Byen med metro- og togstasjon i gangavstand. Bygget eDGNB-miljøsertifisert til standarden «Guld» og har 5 kontoretasjer pluss en kjeller.

- Vi er svært fornøyde med å få et spennende og attraktivt tilskudd til vår danske portefølje. Med denne investeringen samt ferdigstillelsen av vårt eget utviklingsprosjekt på Kay Fiskers Plads i Ørestaden, som har Grand Opening i september i år, har vår danske portefølje nådd en kritisk størrelse som trolig vil styrke vår posisjon som en attraktiv utleier i Danmark ytterligere, sier Administrerende direktør i KLP Eiendom Gunnar Gjørtz. 

Carlsberg Byen er en ny bydel sør i København by, på et område hvor ølprodusenten Carlsberg hadde sitt bryggeri i 160 år. Området er klassifisert som en del av Danmarks kulturarv, hvor de gamle byggene nå brukes til nye formål i kombinasjon med nye bolig- og næringsbygg. Bygget KLP Eiendom overtar er oppkalt etter Emil Christian Hansen, en forsker ansatt ved Carlsberg Bryggeri som gjorde revolusjonerende studier om bruken av gjær i ølproduksjon.  

Fakta om Carlsberg Byen P/S 

Utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S utvikler til og med 2024 Carlsbergs historiske bryggeritomt til en ny og levende bydel som vil bestå av 50% bolig, 35% næring og 15 % kultur ved ferdigstillelse. Carlsberg Byen P/S eies av PFA Pension, Carlsberg, PenSam og Topdanmark. 

Teamet rundt Emil Christian Hansen House består av byggherren Carlsberg Byen P/S, gårdeier KLP Ejendomme, leietaker Visma, total entreprenør Arpe &Kjeldsholm, arkitekt Danielsen Architecture, landskapsarkitekter Schönherr Landskabsarkitekter, Rambøll som ingeniører og Kuben Management som byggherrerådgiver.

Fakta om KLP Eiendom 

KLP Eiendom er et av Nordens største eiendomsselskaper. KLP Eiendom utvikler og forvalter kontorbygg, kjøpesentre, hoteller, tomter og prosjekter i flere av Skandinavias største byer.

KLP Eiendom eier over 2,5 millioner kvadratmeter eiendom, med en markedsverdi på 80 milliarder kroner, hvorav ca. 11 milliarder kroner er investert i Danmark. KLP Eiendom er ca. 160 ansatte og har mer enn 30 års erfaring med eiendom. Selskapets eier er Kommunal Landspensjonskasse (KLP). KLP eies av kommuner og arbeidsgivere, som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. Verdiene KLP skaper går derfor tilbake til fellesskapet. 

Kontaktperson KLP Eiendom

Gunnar Gjørtz, Adm. Direktør KLP Eiendom  
Mail: Gunnar.Gjortz@klp.no 
Tlf: +47 92217200