Skrevet av: Elisabeth Selvik Hjelle|13.04.21

Egenutviklet løsning sparer tid og gir bedre oversikt for leietakere og gårdeier

Hos kjøpesenteravdelingen i KLP Eiendom har det vært travelt det siste året. I tillegg til å hjelpe leietakere gjennom koronapandemien og legge til rette for trygg handel, har de sammen med innovasjonskonsulentene Code11 utviklet en helt ny løsning for leiekontrakter – med prosjektnavn «Levende Kontrakter».

 - Vi bruker mye tid på alle de praktiske detaljene ved håndtering av leiekontrakter. Den tiden kan brukes på morsommere og mer produktivt arbeid, og vi ønsket derfor å se om vi kan gjøre kontraktsarbeidet mer smidig og oversiktlig, sier Christopher Raanaas, direktør for kjøpesenter og hotell i KLP Eiendom.

Med «Levende Kontrakter» skal det være like lett å lage og bruke leiekontrakter som det er å bruke nettbanken. Fra tungvinte systemer med PDF-filer som forsvinner i fulle epostbokser, er all kommunikasjon rundt leiekontrakter flyttet til en nettbasert plattform. Innhold i leiekontrakten, som areal, økonomiske data og plantegninger er koblet til skybaserte datavarehus, og oppdateres automatisk.

Positiv mottakelse

Eiendomsforvalter Liv Marit Øvreness i KLP Eiendom har arbeidet med å utvikle «Levende Kontrakter» det siste året, sammen med innovasjonskonsulentene Code11. Hun er glad for å kunne vise frem den nye tjenesten til omverdenen.

- Vi var spent på hvordan «Levende Kontrakter» ville bli mottatt av våre leietakere. Ville de være skeptiske til å prøve noe som erstatter en velkjent arbeidsmetode? Heldigvis har vi fått mange positive tilbakemeldinger, og kommentarer som bidrar til å utvikle «Levende Kontrakter» til en tjeneste som skaper en enklere jobb-hverdag for leietakerne og oss, sier Øvreness.

Fremover skal KLP Eiendom og Code11 samle tilbakemeldinger, for å identifisere de viktigste funksjonene som bør utvikles videre.

- Vi viser gjerne frem «Levende Kontrakter» til både gårdeiere og leietakere. «Levende Kontrakter» er en tjeneste som skal være i kontinuerlig utvikling og forbedring, så jo flere vi hører fra, jo bedre, sier Raanaas.

FAKTABOKS

«Levende Kontrakter»

  • En skybasert løsning for inngåelse og håndtering av leiekontrakter.
  • Utviklet av KLP Eiendom og Code11.
  • Lanseres i disse dager hos kjøpesenteravdelingen i KLP Eiendom
  • Informasjon i leiekontrakten er koblet til skybaserte datavarehus og oppdateres automatisk
  • Endringer i leiekontrakten under forhandlinger gjøres gjennom en nettbasert løsning som man kan bruke i vanlig nettleser.
  • Utvikles under et prinsipp om «smidig innovasjon», som betyr at man kontinuerlig forbedrer tjenesten basert på tilbakemeldinger fra brukerne.