KLP Eiendom har inngått avtale med utviklingsselskapet Carlsberg Byen P/S om kjøp av kontorbygget Emil Christian Hansen House i Carlsberg Byen i København. Eiendomsverdien i transaksjonen er 711,25 MDKK.

Emil Christian Hansen House er under oppføring og skal stå ferdig primo 2021. Bygget har 5 etasjer pluss kjeller, og arealet utgjør ca. 16.000 kvm kontorlokaler og 3.700 kvm kjeller. Når bygget står ferdig, flytter Visma inn som eneste leietaker på en lang kontrakt.

- Med dette kjøpet har vi sikret oss et moderne og fleksibelt kontorbygg i København i et område som utvikler seg til å bli et sentralt og attraktivt nærmiljø. Vi gleder oss til å åpne dørene for Visma i 2021, sier administrerende direktør i KLP Eiendom Gunnar Gjørtz.

Carlsberg Byen er en ny bydel sør i København by, på et område hvor ølprodusenten Carlsberg hadde sitt bryggeri i 160 år. Området er klassifisert som en del av Danmarks kulturarv, hvor de gamle byggene nå brukes til nye formål i kombinasjon med nye bolig- og næringsbygg. Bygget KLP Eiendom kjøper er oppkalt etter Emil Christian Hansen, en forsker ansatt ved Carlsberg som gjorde revolusjonerende studier om bruken av gjær i ølproduksjon.

KLP Eiendom eier eiendom for over 67 milliarder kroner, hvorav over 6 milliarder norske kroner er investert i eiendom i Danmark.

CBY.ECHansenHus.INT.vinkel02.jpg
Carlsberg Byen.ECHansenHouse.EXT.Gærtorvet.jpg