Skrevet av: Elisabeth Selvik Hjelle|19.11.20

KLP Eiendom har inngått avtale med Sparebanken Vest om kjøp av Jonsvollskvartalet i Bergen sentrum.

Brutto eiendomsverdi på transaksjonen er 1,62 milliarder kroner, noe som gir en yield på rundt 3,7%. Overtakelsen er planlagt 27. november 2020.

Jonsvollskvartalet er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. Bygget huser om lag 900 arbeidsplasser. Kontorbygget ligger like ved Den Nationale Scene, og ble ferdigstilt oktober 2015. Bygget er fordelt på åtte etasjer i tillegg til en kjelleretasje, og har et areal på cirka 19.300 kvadratmeter. I 2016 vant bygget «Eiendomsprisen» for Bergen.

Blir i bygget

I forbindelse med transaksjonen har Sparebanken Vests heleide datterselskap Jonsvoll Utleie AS inngått en langsiktig leieavtale på barehouse vilkår med Jonsvollskvartalet AS. Jonsvoll Utleie AS er eneste leietaker for gårdeier og er fremleier av arealene til dagens leietakere.

-Vi er særdeles fornøyde med å ha kommet i mål med salget, samtidig som vi får en profesjonell eiendomsaktør som eier av Jonsvollskvartalet. Med KLP som eier får vi en aktør med et langsiktig perspektiv, en betydelig eiendomskompetanse - og portefølje som vil ivareta oss og de øvrige leietagerne på en god måte, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth

Satser i Bergen

KLP Eiendom eier fra før Zander Kaas gate 7 i Bergen, som blant annet huser KLPs kundesenter.

- Med dette kjøpet sikrer vi oss et svært attraktivt signalbygg i Bergen sentrum. Jonsvollskvartalet blir med det vår andre eiendom i Bergen, og vil bidra til ytterligere geografisk diversifisering av vår eiendomsportefølje. Vi ser frem til å samarbeide med det solide og nytenkende konsernet Sparebanken Vest, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

Rådgivere i transaksjonen har vært BAHR og EY for kjøper, samt Simonsen Vogt Wiig og Norne Securities for selger.

Jonsvollskvartalet Bergen.jpg