Offisiell åpning av miljøbygget EUFEMIA

Microsoft og PwC er nå på plass i Bjørvikas mest miljøvennlige kontorbygg.

Rød løper - EUFEMIA

I går var det offisiell åpning av miljøbygget Eufemia etter at byggets to leietakere, PwC og Microsoft, de siste ukene har installert seg i bygget. Mer enn 100 gjester hadde tatt turen for å høre om bygget.

Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom, som eier bygget, var stolt av å ønske de nye leietakerne velkommen til fremtidens kontorbygg.

- Eufemia er et topp moderne kontorbygg i et av Oslos mest attraktive områder som vi er stolte av å eie. Bygget er et flott tilskudd i vår store portefølje med solide og fremtidsrettede eiendommer som gir gode miljøer hvor leietakere, brukere og naboer trives og utvikler seg. At store, internasjonale selskaper som Microsoft og PwC har valgt Eufemia som sine nye kontorlokaler synes vi er veldig gledelig.

Eufemia-bygget er et topp moderne kontorbygg plassert mellom Middelalderparken og Barcode, ved innfarten til Oslo By og Dronning Eufemias gate. Bygget er kledd i tegl, med partier kledd i gyllent metall. Hele bygget har spor av historiske fortellinger som kan oppdages på fasaden, i gulvet og på bakken rundt bygget.

Tilrettelegging for fremtidens arbeidsplass har vært en drivende faktor i utviklingen av bygget. Variasjon, nyskaping og samarbeid på tvers har stått i fokus. Alle kontorarealene er tilrettelagt for nye måter å jobbe på med svært få separate kontorer, og heller mange møte- og stillerom, soneinndeling og free seating. Lokalene er tilrettelagt for mer prosjektbasert jobbing, og begge leietakerne trakk frem nettopp disse elementene som avgjørende i valget av nye lokaler.

- Vi har holdt til i Bjørvika i mange år, og hadde i utgangspunktet ikke noen tanker om å flytte fra våre fasiliteter der vi hadde vært siden 2007. Men Eufemia-prosjektet fanget vår interesse og vi besluttet derfor å gjøre en grundigere vurdering av hva alternativene kunne være. Det å samle virksomheten på færre mulig flater – å gå fra 12 til 3 etasjer, legger et helt annet grunnlag for samhandling og er derigjennom helg avgjørende for den videre utviklingen av vår kultur, sier Petter Vold, Viseadministrerende direktør i PwC. 

- I 2017 gjennomførte vi en stor reorganisering. Det å samlokalisere hele Microsoft i et nytt og moderne bygg sentralt i Oslo, tett på våre kunder, partnere og ansatte bidrar i svært stor grad til god kulturbygging, sier Lene Diesen, Viseadministrerende direktør i Microsoft Norge.

Åpningsarrangementet var et samarbeid mellom OSU (byggherre og selger), KLP (eier) og Akershus Eiendom (utleie megler og sto for selve transaksjonen). Ansatte i KLP, OSU og Akershus Eiendom, samarbeidspartnere, eiendomsbransjen, leverandører og leietakere var tilstede på åpningsarrangementet.

Fakta om Eufemia

  • Bygget har et bruttoareal på 23.000 kvadratmeter og huser 1100 nye arbeidsplasser.
  • Microsoft og PwC er byggets to leietakere og fyller hele bygget.
  • KLP har kjøpt bygget av Oslo S Utvikling (OSU) som har vært byggherre på prosjektet. Akershus Eiendom er ansvarlig for utleien. 
  • Bygget er svært miljøvennlig og har fått sertifiseringen BREEAM Excellent, nest beste karakteren i BREEAM-systemet.
  • Besøksadresse: Dronning Eufemias gate 71
  • Bygget har 8 etg., i tillegg til en kjelleretasje og parkeringsmuligheter.
  • Fellesarealer i bygget: Resepsjon, personalrestauranten Oyal, møteromssenter, dusj- og garderobeanlegg, sykkelheis fra gaten og stor sykkelbod og sykkeldusj i underetasjen.
  • Arkitekt: A-lab
  • KLP inngikk kjøpekontrakten i 2017 og overtok bygget i mai 2019.