KLP overtok Eufemia

Torsdag 2. mai overtok KLP Eiendom det splitter nye kontorbygget Eufemia i Bjørvika i Oslo.

Dronning Eufemiasgate

Investeringsdirektør i KLP eiendom, Tov Sønsterud, representerte selskapet ved overtakelsen av eiendommen sist torsdag sammen med økonomidirektør i Oslo S Utvikling (OSU). KLP Eiendom inngikk avtale om kjøp av eiendommen Eufemia fra OSU i 2017, og har sett frem til at det skal bli ferdig.

– Dette er en moderne og effektiv kontoreiendom med god beliggenhet som har kvaliteter som både leietakerne og vi vil verdsette på lang sikt. Bygget er dessuten miljøsertifisert etter BREEAM-NOR med mål om karakter Excellent, den nest beste karakteren i BREEAM-systemet, sier Sønsterud.

Fullt utleid

Nå starter jobben med å gjøre alt klart for leietakerne, Microsoft og PWC. De flytter etter planen inn i juni. Administrerende direktør i KLP Eiendom, Gunnar Gjørtz, gleder seg til innflytting.

– Dette er veldig gode og langsiktige leietakere for KLP Eiendom. Disse virksomhetene ligger langt fremme i den digitale utviklingen, og vi er begeistret over å kunne ta med oss erfaringer fra dette bygget inn i planleggingen av prosjektet vårt i Biskop Gunneruds gate 14B i Oslo, sier Gjørtz.

Lurer du på hvem Dronning Eufemia var? Hun som har gitt navn både til gaten utenfor og selve bygningen? Det kan du lese mer om her. 

Eufemia er et nytt kontorbygg i Bispevika, mellom Barcode, Middelalderparken og fjorden. Bygget er på åtte etasjer pluss kjeller, og er bygget i tegl med partier kledd i gyllent metall. Utleiebart areal er på cirka 22.400 kvadratmeter, hvor kontor utgjør cirka 21.700 kvadratmeter og lager cirka 700 kvadratmeter. Første etasje utgjør kantine og møtesenter, i tillegg til to lokaler med forretning, bevertning og kultur som Oslo S Utvikling (OSU) er i ferd med å selge til Madison International. Bygget er tegnet av arkitekt A-lab og oppført av entreprenør Vedal.

KLP Eiendom AS er et heleid datterselskap av KLP. Selskapet er en av Norges største aktører innen forvaltning, utvikling og drift av eiendom.

For mer informasjon kontakt:

Informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs +47 932 56 350