900 kvm med solcellepanel på taket

KLP Eiendom forvalter eiendom for over 67 milliarder kroner og har en klar ambisjon om å redusere CO2-avtrykket for samtlige bygg. Derfor gjennomføres det jevnt og trutt oppgraderinger på eksisterende portefølje for å tilpasse byggene en ny klimahverdag.

Drammensveien 288

900 kvm med solcellepanel på taket i Drammensveien 288

- Lokal fornybar energiproduksjon er et viktig steg på veien mot en klimanøytral eiendomsportefølje. Vi har allerede lagt solceller på en rekke av våre nybygg, men Drammensveien 288 er det første bygget der vi etterinstallerer. Vi ser at økonomien i en etterinstallasjon kan være bedre, da leverandørene kan konkurrere på pris og ytelse, sier Kristian Strømmen, Miljøsjef i KLP Eiendom.
I går startet en kranbil arbeidet med å heise på plass solcellepanelene som skal installeres på byggets tak. Solcellepanelene vil produsere omlag 115.000 kWh/år, noe som tilsvarer det totale årlige strømforbruket for seks husstander. Prisen på solenergien som produseres beregnes til i underkant av 80 øre/kWh, som med dagens prisbilde er konkurransedyktig.
Installeringen av solceller i DV288 markerer startskuddet på en omfattende kartlegging av alle byggene i porteføljen for å vurdere hvor solcellepaneler vil egne seg. KLP Eiendom har allerede lagt solceller på disse byggene:

  • Fornebu S, produksjon ca. 130.000 kWh/år.
  • Scandic City Århus, produksjon ca. 60.000 kWh/år.
  • Lyngården Trondheim, her er det installert 500 m2 med solceller, estimert produksjon 60.000 kWh/år.
  • Kay Fiskers Plads, København (under bygging), estimert produksjon 200.000 kWh/år.

Det er FUSen, en av landets ledende aktører innen installering av solcellepaneler, som leverer panelene til Drammensveien 288.